Poznaj nasze produkty | Spróbuj doskonałych wędlin szlachetnych
Wędliny szlachetne
![](https://wedlinymorawscy.pl/wp-content/uploads/2023/03/43gt4.png)
![](https://wedlinymorawscy.pl/wp-content/uploads/2023/09/szynka-biala-staropolska.jpg)
Szynka biała
Szlachetna, biała wędlina przygotowywana z wyselekcjonowanych elementów, peklowanej szynki wieprzowej. Szynka przyprawiana naturalną mieszanką przypraw, parzona, nie wędzona.
Idealna biała szynka do kanapek z jasnego i ciemnego pieczywa. Sama w sobie smakuje doskonale, zyskuje jeszcze więcej w towarzystwie świeżej sałaty, pomidora i ogórka.
![](https://wedlinymorawscy.pl/wp-content/uploads/2023/09/szynka-wisniowa.jpg)
Szynka wiśniowa
Szlachetna wędlina przygotowywana ze starannie wyselekcjonowanych elementów peklowanej szynki wieprzowej o smakowitej wiśniowej barwie. Wędlina przyprawiana, parzona i wędzona.
Smakowita szynka wiśniowa idealna do kanapek z białego i ciemnego pieczywa. Wspaniale smakuje w towarzystwie świeżego pomidora i ogórka.
![](https://wedlinymorawscy.pl/wp-content/uploads/2023/09/szynka_z_poddasza-1.jpg)
Szynka z poddasza
Soczysta, niepowtarzalna w smaku szynka o pięknym kolorze i wspaniałym, charakterystycznym smaku wędzonki. Jej smak i aromat zachwyci smakoszy staropolskich wędlin.
Szynkę z poddasza polecamy głównie do kanapek z białego i ciemnego pieczywa, ale również świetnie sprawdzi się w formie zimnego bufetu.
![](https://wedlinymorawscy.pl/wp-content/uploads/2023/09/ogonowka-wedzona.jpg)
Ogonówka wędzona
Soczysta szlachetna ogonówka przygotowywana z wyselekcjonowanych, najlepszych, peklowanych elementów szynki wieprzowej. Doskonała ogonówka o wiśniowej barwie, wędzona o naturalnym aromacie dymu wędzarniczego.
Krucha i soczysta ogonówka o doskonałym smaku i aromacie. Wspaniale smakuje sama w sobie, świetnie komponuje się z jasnym i ciemnym pieczywem. Zyskuje jeszcze więcej z dodatkiem świeżych warzyw.
![](https://wedlinymorawscy.pl/wp-content/uploads/2023/09/kielbasa-bydgoska.jpg)
Kiełbasa bydgoska
Szlachetna kiełbasa przygotowywana ze średnio rozdrobnionej, peklowanej wieprzowiny z dodatkiem tłuszczu. Kiełbasa przyprawiana mieszanką doskonałych, naturalnych przypraw, w tym, m.in. pieprzu, czosnku i gałki muszkatołowej. Kiełbasa surowa, wędzona na zimno dymem wędzarniczym, w naturalnej osłonce z wieprzowego jelita.
Smakowita kiełbasa, która doskonale sprawdzi się zarówno jako przekąska oraz jako dodatek do kanapek i sałatek. Wyśmienicie smakuje sama w sobie, świetnie komponuje się z ciemnym i jasnym pieczywem, zyskuje jeszcze więcej w towarzystwie świeżych warzyw.
![](https://wedlinymorawscy.pl/wp-content/uploads/2023/09/kielbasa-polska.jpg)
Kiełbasa polska
Szlachetna, kiełbasa polska przygotowywana z peklowanej, średnio rozdrobnionej wieprzowiny. Przyprawiana specjalnie dobraną mieszanką naturalnych przypraw, w tym: pieprzem, czosnkiem i majerankiem. Kiełbasa surowa, wędzona na zimno dymem wędzarniczym, w naturalnej osłonce z wieprzowego jelita.
Doskonała kiełbasa, która wspaniale smakuje podgrzana w gorącej wodzie, smażona lub pieczona. Sama w sobie smakuje wyśmienicie, zyskuje jeszcze więcej z dodatkiem sosów.
![](https://wedlinymorawscy.pl/wp-content/uploads/2023/09/kielbasa_tuchowska-1.jpg)
Kiełbasa tuchowska
Ta wyborna kiełbasa w laskach to wędlina z wysokojakościowego mięsa wieprzowego wraz z dokładnie dopasowaną mieszanką aromatycznych przypraw, dzięki którym wyróżnia się delikatnym, ale odczuwalnym pikantnym posmakiem.
Idealna wędlina do kanapek z dodatkiem żółtego sera oraz pomidora i ogórka. Usmażona albo upieczona z cebulką i ziemniakami stanowi świetną propozycję na szybkie i pożywne danie obiadowe.
![](https://wedlinymorawscy.pl/wp-content/uploads/2023/09/krucha-1.jpg)
Kiełbasa krucha
Jest to kiełbasa, która swoje wyjątkowe walory smakowe zawdzięcza przede wszystkim aromatycznej, właściwie wyselekcjonowanej mieszance przypraw. Jej niesamowita kruchość i konsystencja kojarzy się z wiejskimi wędlinami. Kiełbasę kruchą wyróżnia wysoka zawartość mięsa i odpowiedni czas wędzenia. Proponujemy Państwu wędlinę o niepowtarzalnym smaku i aromacie, która zachwyci nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Kiełbasa krucha sprawdzi się jako główny składnik każdego posiłku, ale także jako pożywna przekąska między posiłkami.
![](https://wedlinymorawscy.pl/wp-content/uploads/2023/09/cyganska_pieczona.jpg)
Cygańska pieczona
Wyjątkowy rarytas, który jest sprzedawany na gorąco. Równie wyśmienicie smakuje na zimno, a jeszcze więcej zyskuje z dodatkiem odpowiednio dobranych sosów. Ta szlachetna, pieczono-wędzona kiełbasa przygotowywana jest z peklowanej, średnio rozdrobnionej wieprzowiny.
Przyprawiana jest specjalnie dobraną mieszanką naturalnych przypraw, w tym: pieprzem, czosnkiem i majerankiem, czemu zawdzięcza swój wyjątkowy smak.
![](https://wedlinymorawscy.pl/wp-content/uploads/2023/09/Polska-biala.jpg)
Kiełbasa polska biała
Smaczna biała kiełbasa przygotowywana jest z peklowanej, średnio rozdrobnionej wieprzowiny. Przyprawiana specjalnie wyselekcjonowaną mieszanką naturalnych przypraw, w tym: pieprzem, czosnkiem i gałką muszkatołową. Kiełbasa surowa, w naturalnej osłonce z wieprzowego jelita.
Klasyczna biała kiełbasa, która doskonale smakuje po podgrzaniu w wodzie, usmażeniu na złoto lub upieczeniu z dodatkiem sera. Sama w sobie smakuje wyśmienicie, zyskuje jeszcze więcej podana z dodatkiem chrzanu.
![](https://wedlinymorawscy.pl/wp-content/uploads/2023/09/kielbasa-wegierska-chorizo.jpg)
Węgierska chorizo
Smakowita kiełbasa chorizo przyrządzana ze średnio rozdrobnionego, peklowanego mięsa wieprzowego. Przyprawiana specjalnie dobraną mieszanką przypraw, w której skład wchodzą: papryka, chili i goździki. Kiełbasa surowa, wędzona na zimno dymem wędzarniczym, w naturalnej osłonce z wieprzowego jelita.
Węgierska Chorizo to smakowity dodatek do jajecznicy, makaronów czy tortilli. Jej ostry, charakterystyczny smak przypadnie do gustu każdemu miłośnikowi wędzonych, ostrych przysmaków.
![](https://wedlinymorawscy.pl/wp-content/uploads/2023/09/Kielbasa-podsuszana-1.jpg)
Kiełbasa podsuszana
Doskonała, szlachetna wędlina półtrwała przyrządzana z peklowanego, średnio rozdrobnionego mięsa wieprzowego. Kiełbasa wędzona i parzona, w sztucznej osłonce.
Kiełbasa podsuszana doskonale komponuje się zarówno z ciemnym, jak i jasnym pieczywem. Zyskuje jeszcze więcej z dodatkiem warzyw i żółtego sera. Sama w sobie, pokrojona w ulubionej grubości plastry, może stanowić smakowitą przekąskę.
![](https://wedlinymorawscy.pl/wp-content/uploads/2023/09/karkowka_dojrzewajaca1-1.jpg)
Karkówka dojrzewająca
Wyśmienita wędlina dojrzewająca przygotowywana z długo peklowanej karkówki wieprzowej, nacieranej czosnkiem i marynowanej z wykwintną mieszanką przypraw z dodatkiem pieprzu naturalnego, jałowca, i rozmarynu, która jest następnie suszona i wędzona. Karkówka z niewielką, smakowitą warstwą tłuszczyku, który sprawia, że wędlina nie jest sucha i doskonale smakuje.
Karkówka jest doskonała do piwa, sprawdzi się również jako przekąska serwowana na imprezie lub wyśmienity dodatek do domowych kanapek. Jej ogromną zaletą jest to, że po wyjęciu z opakowania nie musi być przechowywana w chłodzie.
![](https://wedlinymorawscy.pl/wp-content/uploads/2023/09/ogonowka_dojrzewajaca2-1.jpg)
Ogonówka dojrzewająca
Pyszna wędlina dojrzewająca, starannie przygotowywana z wieprzowej ogonówki, marynowanej w mieszance przypraw, suszonej
i wędzonej. Ogonówka o niepowtarzalnym smaku i aromacie, z wyczuwalnymi nutami: czosnku, jałowca, rozmarynu i naturalnego pieprzu.
Wędlina smakuje doskonale na kanapkach z ciemnego pieczywa posmarowanego ulubionej grubości warstwą masła. Ogonówka nie wymaga przechowywania w lodówce.
![](https://wedlinymorawscy.pl/wp-content/uploads/2023/09/poledwica_dojrzewajaca-1.jpg)
Polędwica dojrzewająca
Delikatna polędwica wieprzowa przygotowywana ze starannie wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego, długo peklowanego z dodatkiem czosnku, pieprzu, rozmarynu i jałowca. Następnie poddawana procesom suszenia i wędzenia.
Wędlina doskonała na kanapkę z dodatkiem świeżych warzyw oraz żółtego lub pleśniowego sera. Świetnie sprawdzi się także pokrojona w grubsze plastry jako samodzielna przekąska.
![](https://wedlinymorawscy.pl/wp-content/uploads/2023/09/poledwiczka_swojska.jpg)
Polędwiczka surowa wędzona
To polędwiczka dojrzewająca, marynowana w specjalnie wyselekcjonowanej mieszance przypraw naturalnych. Swój wyjątkowy aromat zawdzięcza długiemu wędzeniu. Jest delikatna w smaku, dzięki czemu z pewnością zadowoli podniebienie najwybredniejszego konesera wędlin.
Ten prawdziwy rarytas doskonale sprawdzi się zarówno jako samodzielny przysmak, jak i jako składnik pożywnych kanapek.