Poznaj nasze produkty | Spróbuj doskonałych wyrobów podrobowych
Wyroby podrobowe
Kaszanka biała
Smakowita kaszanka przygotowywana z gotowanej wieprzowiny, średnio rozdrobnionych skórek wieprzowych i kaszy jęczmiennej. Starannie doprawiana podsmażoną cebulką, pieprzem i majerankiem wg staropolskich receptur. Kaszanka w naturalnej osłonce z wieprzowego jelita.
Kaszanka smakuje znakomicie podgrzana w gorącej wodzie, pieczona lub smażona na patelni. Najczęściej podaje się ją w towarzystwie ciemnego lub jasnego pieczywa suto posmarowanego masłem.
Kaszanka cienka
Doskonała cienka kaszanka przygotowywana z gotowanej wieprzowiny, średnio rozdrobnionych skórek wieprzowych, kaszy jęczmiennej i krwi wieprzowej. Kaszanka przyprawiana smażoną cebulką i pieprzem, w naturalnej osłonce z wieprzowego jelita.
Smaczna kaszanka doskonała do podania na zimno lub na ciepło po ugotowaniu, upieczeniu lub usmażeniu z dodatkiem cebuli. Kaszanka najlepiej komponuje się z jasnym pieczywem, nie gryzie się jednak z ciemnym.
Kaszanka gruba
Doskonała kaszanka przygotowywana jest z gotowanego mięsa wieprzowego, średnio rozdrobnionych skórek wieprzowych, kaszy jęczmiennej, krwi wieprzowej i podsmażonej cebulki. Przyprawiana pieprzem, w sztucznej osłonce.
Kaszanka idealna do pokrojenia w kawałki i podania w formie zimnej przekąski. Świetnie smakuje także przyrządzona na ciepło, z wody, pieczona lub smażona z cebulką.
Salceson czarny
Pyszny salceson czarny przygotowywany jest z peklowanej wieprzowiny, skórek i krwi wieprzowej. Doprawiany specjalnie dobraną mieszanką przypraw, o wyczuwalnej korzennej nucie. Salceson w sztucznej osłonce.
Salceson doskonale nadaje się do obkładania kanapek, zarówno z ciemnego, jak i z jasnego pieczywa.
Salceson biały
Smakowity biały salceson przygotowywany jest z gotowanego, peklowanego mięsa wieprzowego i skórek wieprzowych. Przyprawiany specjalnie dobraną mieszanka przypraw, w tym: pieprzem, czosnkiem i kminkiem. Salceson w sztucznej osłonce.
Doskonały salceson do krojenia w ulubionej grubości plastry i obkładania kanapek. Idealnie komponuje się zarówno z jasnym, jak i ciemnym pieczywem.
Salceson ozorowy
Doskonały ciemny salceson przyrządzany z peklowanej wieprzowiny, krwi i skórek z dodatkiem ozorów wieprzowych. Odpowiednio wyselekcjonowana mieszanka naturalnych przypraw podkreśla jego szlachetne walory smakowe. Salceson w naturalnej osłonce z jelita wieprzowego.
Smak i aromat salcesonu ozorowego przypadnie do gustu smakoszom wędlin. Świetnie nadaje się do kanapek jako ich główny dodatek ze względu na swój wyrazisty smak.
Pasztet firmowy
Smakowity pasztet firmowy przygotowywany jest z gotowanej wieprzowiny, homogenizowanej i wieprzowej wątróbki. Przyprawiany wg staropolskich receptur specjalnie dobraną mieszanką przypraw, która zawiera m.in. pieprz i cebulę. Pasztet w sztucznej osłonce.
Doskonały pasztet do krojenia w ulubionej grubości plastry i obkładania kanapek. Sam smakuje znakomicie, zyskuje jeszcze więcej w towarzystwie świeżej sałaty i pomidora.
Wątrobianka
Klasyczna wątrobianka przyrządzana jest z gotowanej wieprzowiny i homogenizowanej wątroby wieprzowej. Przyprawiana naturalną mieszanką przypraw, w naturalnej osłonce z wołowego jelita.
Smaczna wątrobianka doskonała do rozsmarowywania w ulubionej grubości zarówno na jasnym, jak i na ciemnym pieczywie. Sama w sobie smakuje doskonale, zyskuje jeszcze więcej w towarzystwie kiszonego ogórka.