Poznaj nasze produkty | Spróbuj doskonałych wędlin bez konserwantów
Wyroby bez konserwantów
W odpowiedzi na zapotrzebowanie tych z Państwa, którzy poszukują naturalnych wędlin bez konserwantów, postanowiliśmy stworzyć specjalną linię całkowicie ekologicznych produktów. Technolodzy z naszej firmy spędzili wiele dni opracowując niepowtarzalne receptury tych produktów, które nie tylko są zdrowe, ale i wyśmienicie smakują. To grupa kiełbas i wędlin przygotowanych specjalnie dla osób, które dbają o swoje zdrowie oraz dla tych, którzy z różnych przyczyn nie tolerują pokarmów zawierających konserwanty.
Wśród produktów bez „dodatków E”, które chcemy zaoferować naszym Klientom, znajdują się: kiełbasa tuchowska, kabanosy i parówki. Nieustannie pracujemy nad tym, aby poszerzyć tę ofertę o nowe produkty. Szczególną nowością, która pojawiła się w naszych sklepach, są parówki dla dzieci. To produkt stworzony w trosce o najmłodszych, przyrządzany z najlepszych, starannie wyselekcjonowanych kawałków mięsa, w naturalnej osłonce, przyprawiany jedynie naturalnymi przyprawami i przygotowywany bez dodatku konserwantów i peklosoli. To smaczne parówki, które bez obaw możesz podać swojemu dziecku.
Kupując produkty bez „dodatków E” powinni mieć Państwo na względzie ich krótszy termin ważności. To ich ogromna zaleta, ponieważ oznacza to, że zostały przygotowane bez dodatku środków konserwujących. Produkty bez konserwantów, nawet w lodówce, mogą być przechowywane zaledwie kilka dni. Najlepszą metodą na przedłużenie terminu ich przydatności do spożycia jest mrożenie.
Biała delikatesowa
Soczysta i wyśmienita biała kiełbasa przyrządzana z mięsa wieprzowego z dodatkiem tłuszczu. Zawiera mieszankę naturalnych i aromatycznych przypraw, w których dominują nuty czosnku, czarnego pieprzu i majeranku. Kiełbasa w osłonce z baraniego jelita. Przygotowywana całkowicie naturalnie – bez dodatku konserwantów.
Ten klasyczny przysmak najczęściej jest przygotowywany na świąteczne posiłki. Białą kiełbasę można przyrządzić na wiele sposobów – ugotować, usmażyć na wolnym ogniu lub upiec i podać z dodatkiem musztardy, keczupu lub chrzanu.
Biała delikatesowa parzona
Smakowita kiełbasa parzona przygotowywana zgodnie z dawnymi recepturami. Wędlina ze średnio rozdrobnionej wieprzowiny z dodatkiem tłuszczu, przyprawiona majerankiem, solą kuchenną, czarnym pieprzem i czosnkiem. Kiełbasa parzona, surowa, w naturalnej osłonce z baraniego jelita, niezawierająca konserwantów.
Ta wyborna, staropolska kiełbasa najczęściej jest podawana w okresie Świąt Wielkanocnych. Idealna do przygotowania na ciepło z musztardą, chrzanem lub innym sosem.
Kiełbasa biała surowa
Biała kiełbasa przygotowywana z rozdrobnionej wieprzowiny z tłuszczem. Kiełbasa wyjątkowo soczysta, z dodatkiem aromatycznych przypraw i ziół takich jak czosnek, pieprz czarny i majeranek. Doprawiona solą kuchenną. Kiełbasa surowa w naturalnej osłonce z baraniego jelita, przyrządzana bez użycia konserwantów.
Biała kiełbasa jest jednym z klasycznych świątecznych przysmaków. Wybornie smakuje usmażona, ugotowana lub upieczona z chrzanem albo jako dodatek do zup.
Kiełbasa biała parzona
Wyborna, staropolska biała kiełbasa przyrządzana z mięsa wieprzowego z dodatkiem tłuszczu. Kompozycja naturalnych przypraw, takich jak czosnek, majeranek i pieprz czarny, nadaje wędlinie wyjątkowego aromatu i smaku. Soczysta, surowa kiełbasa parzona, niewędzona, bez konserwantów, w naturalnej osłonce z wieprzowego jelita.
Kiełbasa biała to świąteczny przysmak, jednak w wielu domach jest też podawana na co dzień z dodatkiem chrzanu lub musztardy. Świetnie smakuje po usmażeniu, upieczeniu lub ugotowaniu.