Poznaj nasze produkty | Spróbuj doskonałych szynek i wędzonek

Szynki i wędzonki

Polędwica sopocka

Polędwica sopocka przygotowywana jest ze starannie wyselekcjonowanych elementów peklowanego schabu bez kości. Delikatnie przyprawiana mieszanką specjalnie dobranych, naturalnych przypraw. Polędwica wędzona i parzona.

Klasyczna polędwica sopocka. Doskonała do krojenia w ulubionej grubości plastry i obkładania kanapek. Sama w sobie smakuje wyśmienicie, zyskuje jeszcze więcej w towarzystwie świeżego pomidora, sałaty i ogórka.

Szynka chlebowa

Doskonała szynka chlebowa przygotowywana jest z peklowanej szynki wieprzowej. Szynka wędzona i parzona w ściśle określonym czasie i temperaturze. Formowana w bloki w kształcie przypominającym chleb. Szynka o jasnobrązowej barwie w odcieniu bursztynowym.

Znakomita szynka chlebowa doskonale nadaje się do przyrządzania kanapek. Sama w sobie jest pyszna, zyskuje jeszcze więcej w towarzystwie świeżych warzyw. Jej wyśmienity smak docenią wszyscy smakosze.

Szynka parzona

Pyszna szynka parzona przygotowywana jest z peklowanej szynki wieprzowej w siatce wędliniarskiej. Szynka jest parzona i wędzona w ściśle określonym czasie i temperaturze.

Doskonała szynka do obkładania kanapek, która sama w sobie smakuje wyśmienicie, jednak zyskuje jeszcze więcej w towarzystwie żółtego sera i świeżych warzyw.

Ogonówka parzona

Ogonówka parzona przygotowywana jest ze starannie wyselekcjonowanych elementów szynki wieprzowej – myszki. Ogonówka peklowana, poddawana ściśle określonym procesom wędzenia i parzenia, dzięki którym staje się krucha i soczysta.

Doskonała ogonówka, która pokrojona w ulubionej grubości plastry świetnie sprawdza się jako przekąska lub obkład do kanapek. Ogonówka świetnie smakuje zarówno z jasnym, jak i ciemnym pieczywem. Zyskuje jeszcze więcej w towarzystwie świeżych warzyw.

Boczek wędzony

Pyszny, aromatyczny, wędzony boczek przygotowywany jest z surowego, peklowanego boczku bez kości. Boczek zyskuje swój niepowtarzalny smak podczas wędzenia w odpowiednim czasie i temperaturze.

Doskonały boczek o charakterystycznym smaku wędzonki. Świetnie smakuje sam w sobie lub jako dodatek do kanapek, jajecznicy czy innych potraw.

Boczek parzony

Smaczny boczek parzony przyrządzany jest z wysokiej jakości boczku wieprzowego bez kości i skóry. Swój doskonały smak zawdzięcza odpowiednio dopasowanej długości i temperaturze procesów wędzenia i parzenia.

Doskonały boczek o charakterystycznym smaku aromatycznej wędzonki. Po pokrojeniu w ulubionej grubości plastry będzie idealną przekąską, dodatkiem do kanapek, jajecznicy czy potraw z makaronu.

Ogonówka pieczona

Ogonówka wieprzowa przygotowywana jest z gotowanej, peklowanej i wędzonej szynki wieprzowej, która następnie jest pieczona w starannie dobranej temperaturze. Wędlina obtoczona w mieszance naturalnych, smakowitych przypraw.

Wędlina doskonała do krojenia w ulubionej grubości plastry i obkładania kanapek. Świetnie komponuje się z żółtym serem i świeżym pomidorem.

Karkówka pieczona

Klasyczna wędlina przygotowywana z peklowanej wieprzowej karkówki, poddanej procesom wędzenia i pieczenia. Obsypana smakowitą mieszanką starannie dobranych przypraw.

Doskonała wędlina, która świetnie smakuje zarówno z białym, jak i ciemnym pieczywem. Zyskuje jeszcze więcej z dodatkiem masła i świeżych warzyw: ogórka, pomidora i papryki.

Szynka z poddasza

Soczysta, niepowtarzalna w smaku szynka o pięknym kolorze i wspaniałym, charakterystycznym smaku wędzonki. Jej smak i aromat zachwyci smakoszy staropolskich wędlin.

Szynkę z poddasza polecamy głównie do kanapek z białego i ciemnego pieczywa, ale również świetnie sprawdzi się w formie zimnego bufetu.

Żeberka wędzone

Peklowane żeberka wieprzowe. Wędzone według ściśle określonych receptur, dzięki czemu nabierają niepowtarzalnego smaku i aromatu.

Żeberka wędzone po upieczeniu stają się znakomitą potrawą, idealną na rodzinny obiad czy spotkanie z przyjaciółmi. To także doskonały dodatek bigosu lub zup. Nadają potrawom pysznego wędzonego smaku i aromatu.

Kości wędzone

Kości wieprzowe są peklowane a następnie wędzone w odpowiednim czasie i temperaturze. Dzięki temu zyskują smak i zapach aromatycznej wędzonki.

Wędzone kości wieprzowe doskonale sprawdzą się jako dodatek do bigosu czy aromatycznej zupy. Dodane do potrawy sprawią, że nabierze ona doskonałego, charakterystycznego, wędzonego posmaku.

Szynka surowa w siatce

Surowa szynka przygotowywana jest z peklowanej szynki wieprzowej w siatce wędliniarskiej.

Surowa szynka przeznaczona jest do dalszej obróbki w domu. Można ją ugotować z ulubionymi przyprawami, usmażyć lub upiec w piekarniku.