Wybierz mięsa Morawscy | Poznaj smak naszych produktów
Mięso
W naszej ofercie znajdą Państwo jedynie mięso z własnej hodowli. Bydło i trzoda chlewna, hodowane w naszym gospodarstwie, karmione są starannie skomponowanymi dawkami pokarmowymi, których głównym składnikiem są naturalne, specjalnie wyselekcjonowane odmiany zbóż pochodzących z własnych upraw. Pasza podawana naszym zwierzętom nie zawiera żadnych szkodliwych substancji, dzięki czemu nasi klienci otrzymują zdrowe i najwyższej jakości mięso.
W naszych sklepach znajdą Państwo smaczne mięso, o które samodzielnie dbamy na każdym etapie produkcji. Zwierzęta hodowane w naszym gospodarstwie pochodzą z najlepszych ras mięsnych. Nasza trzoda chlewna to zwierzęta z linii towarowych Pig Improvement Company. To najbardziej znany i szanowany producent trzody chlewnej na świecie, którego tuczniki wyróżniają się pod względem zdrowotnym i posiadają najwyższą jakość mięsa.
Bydło hodowane w naszym gospodarstwie to zwierzęta rasy Simental, której korzenie sięgają średniowiecznej Szwajcarii. Następnie rasa ta została udoskonalona przez bawarskich rolników, skąd pochodzi również nasze stado. Zwierzęta tej rasy cechują się również wysoką odpornością na choroby, dzięki czemu nie są szczepione antybiotykami i substancjami wzmacniającymi odporność jak w innych stadach. Dzięki temu, że bydło rasy Simental dojrzewa późno, jego mięso cechuje się równomiernym przyrostem mięśni i masy tłuszczowej.
Najlepsze mięso | Z własnej hodowli
Jak produkujemy?
Naszym Klientom oferujemy wyłącznie świeże mięso pochodzące z naszej hodowli. Produkcja rozpoczyna się od uboju świń i bydła. Później następuje rozbiórka tusz, a najlepsze kawałki mięsa zostają wyselekcjonowane. Mięso w elementach trafia do chłodni, gdzie przechowywane jest w temperaturze od 2-4ºC. To bezpośrednio stamtąd mięso transportowane jest do naszych sklepów.
Nasza oferta obejmuje wszystkie elementy mięsa wieprzowego i wołowego: począwszy od półtusz, ćwierci, aż do elementów rozbiorowych – kulinarnych. Na życzenie, istnieje możliwość rozbioru tusz wieprzowych i wołowych według indywidualnych potrzeb Klienta, zgodnie z dostarczoną specyfikacją.
Dzięki najwyższej jakości i doskonałemu smakowi naszych mięs, zyskuje sobie ono coraz szersze grono odbiorców.
Poniżej oferta mięsa kulinarnego.
Zawsze świeże mięso | Najwyższej jakości
Wieprzowina
Części tuszy:
Ćwiartka przednia | Ćwiartka tylna | Półtusza wieprzowa |
Elementy rozbiorowe:
Biodrówka | Boczek | Boczek bez skóry | Boczek bez skóry z żeberkami |
Głowa | Golonka | Golonka tylna | Golonka bez kości |
Golonka tylna górna | Jedynka z łopatki | Karkówka | Karkówka bez kości |
Kości | Łopatka | Łopatka kl. II | Mięso kl. II |
Nerki | Nogi | Ogon wieprzowy | Ozór wieprzowy |
Podgardle | Polędwiczka wieprzowa | Schab | Schab bez kości |
Serca | Słonina | Szynka bez golonki | Szynka z golonką |
Szynka zrazowa kl. I | Szynka myszka | Wątróbka | Żeberka |
Żołądek |
Zawsze świeże mięso | Najwyższej jakości
Wołowina
Elementy rozbiorowe:
Ligawa | Ogon | Ozór wołowy | Polędwica |
Rostbef | Wołowina z kością | Wołowina Łata | Wołowina produkcyjna |
Wołowina z łopatki | Wołowina bez kości | Żebra wołowe |