Poznaj nasze produkty | Spróbuj doskonałych wędlin szlachetnych

Wędliny szlachetne

Szynka biała

Szlachetna, biała wędlina przygotowywana z wyselekcjonowanych elementów, peklowanej szynki wieprzowej. Szynka przyprawiana naturalną mieszanką przypraw, parzona, nie wędzona.

Idealna biała szynka do kanapek z jasnego i ciemnego pieczywa. Sama w sobie smakuje doskonale, zyskuje jeszcze więcej w towarzystwie świeżej sałaty, pomidora i ogórka.

Szynka wiśniowa

Szlachetna wędlina przygotowywana ze starannie wyselekcjonowanych elementów peklowanej szynki wieprzowej o smakowitej wiśniowej barwie. Wędlina przyprawiana, parzona i wędzona.

Smakowita szynka wiśniowa idealna do kanapek z białego i ciemnego pieczywa. Wspaniale smakuje w towarzystwie świeżego pomidora i ogórka.

Szynka z poddasza

Soczysta, niepowtarzalna w smaku szynka o pięknym kolorze i wspaniałym, charakterystycznym smaku wędzonki. Jej smak i aromat zachwyci smakoszy staropolskich wędlin.

Szynkę z poddasza polecamy głównie do kanapek z białego i ciemnego pieczywa, ale również świetnie sprawdzi się w formie zimnego bufetu.

Ogonówka wędzona

Soczysta szlachetna ogonówka przygotowywana z wyselekcjonowanych, najlepszych, peklowanych elementów szynki wieprzowej. Doskonała ogonówka o wiśniowej barwie, wędzona o naturalnym aromacie dymu wędzarniczego.

Krucha i soczysta ogonówka o doskonałym smaku i aromacie. Wspaniale smakuje sama w sobie, świetnie komponuje się z jasnym i ciemnym pieczywem. Zyskuje jeszcze więcej z dodatkiem świeżych warzyw.

Kiełbasa bydgoska

Szlachetna kiełbasa przygotowywana ze średnio rozdrobnionej, peklowanej wieprzowiny z dodatkiem tłuszczu. Kiełbasa przyprawiana mieszanką doskonałych, naturalnych przypraw, w tym, m.in. pieprzu, czosnku i gałki muszkatołowej. Kiełbasa surowa, wędzona na zimno dymem wędzarniczym, w naturalnej osłonce z wieprzowego jelita.

Smakowita kiełbasa, która doskonale sprawdzi się zarówno jako przekąska oraz jako dodatek do kanapek i sałatek. Wyśmienicie smakuje sama w sobie, świetnie komponuje się z ciemnym i jasnym pieczywem, zyskuje jeszcze więcej w towarzystwie świeżych warzyw.

Kiełbasa polska

Szlachetna, kiełbasa polska przygotowywana z peklowanej, średnio rozdrobnionej wieprzowiny. Przyprawiana specjalnie dobraną mieszanką naturalnych przypraw, w tym: pieprzem, czosnkiem i majerankiem. Kiełbasa surowa, wędzona na zimno dymem wędzarniczym, w naturalnej osłonce z wieprzowego jelita.

Doskonała kiełbasa, która wspaniale smakuje podgrzana w gorącej wodzie, smażona lub pieczona. Sama w sobie smakuje wyśmienicie, zyskuje jeszcze więcej z dodatkiem sosów.

Kiełbasa tuchowska

Ta wyborna kiełbasa w laskach to wędlina z wysokojakościowego mięsa wieprzowego wraz z dokładnie dopasowaną mieszanką aromatycznych przypraw, dzięki którym wyróżnia się delikatnym, ale odczuwalnym pikantnym posmakiem.

Idealna wędlina do kanapek z dodatkiem żółtego sera oraz pomidora i ogórka. Usmażona albo upieczona z cebulką i ziemniakami stanowi świetną propozycję na szybkie i pożywne danie obiadowe.

Kiełbasa krucha

Jest to kiełbasa, która swoje wyjątkowe walory smakowe zawdzięcza przede wszystkim aromatycznej, właściwie wyselekcjonowanej mieszance przypraw. Jej niesamowita kruchość i konsystencja kojarzy się z wiejskimi wędlinami. Kiełbasę kruchą wyróżnia wysoka zawartość mięsa i odpowiedni czas wędzenia. Proponujemy Państwu wędlinę o niepowtarzalnym smaku i aromacie, która zachwyci nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Kiełbasa krucha sprawdzi się jako główny składnik każdego posiłku, ale także jako pożywna przekąska między posiłkami.

Cygańska pieczona

Wyjątkowy rarytas, który jest sprzedawany na gorąco. Równie wyśmienicie smakuje na zimno, a jeszcze więcej zyskuje z dodatkiem odpowiednio dobranych sosów. Ta szlachetna, pieczono-wędzona kiełbasa przygotowywana jest z peklowanej, średnio rozdrobnionej wieprzowiny.

Przyprawiana jest specjalnie dobraną mieszanką naturalnych przypraw, w tym: pieprzem, czosnkiem i majerankiem, czemu zawdzięcza swój wyjątkowy smak.

Kiełbasa polska biała

Smaczna biała kiełbasa przygotowywana jest z peklowanej, średnio rozdrobnionej wieprzowiny. Przyprawiana specjalnie wyselekcjonowaną mieszanką naturalnych przypraw, w tym: pieprzem, czosnkiem i gałką muszkatołową. Kiełbasa surowa, w naturalnej osłonce z wieprzowego jelita.

Klasyczna biała kiełbasa, która doskonale smakuje po podgrzaniu w wodzie, usmażeniu na złoto lub upieczeniu z dodatkiem sera. Sama w sobie smakuje wyśmienicie, zyskuje jeszcze więcej podana z dodatkiem chrzanu.

Węgierska chorizo

Smakowita kiełbasa chorizo przyrządzana ze średnio rozdrobnionego, peklowanego mięsa wieprzowego. Przyprawiana specjalnie dobraną mieszanką przypraw, w której skład wchodzą: papryka, chili i goździki. Kiełbasa surowa, wędzona na zimno dymem wędzarniczym, w naturalnej osłonce z wieprzowego jelita.

Węgierska Chorizo to smakowity dodatek do jajecznicy, makaronów czy tortilli. Jej ostry, charakterystyczny smak przypadnie do gustu każdemu miłośnikowi wędzonych, ostrych przysmaków.

Kiełbasa podsuszana

Doskonała, szlachetna wędlina półtrwała przyrządzana z peklowanego, średnio rozdrobnionego mięsa wieprzowego. Kiełbasa wędzona i parzona, w sztucznej osłonce.

Kiełbasa podsuszana doskonale komponuje się zarówno z ciemnym, jak i jasnym pieczywem. Zyskuje jeszcze więcej z dodatkiem warzyw i żółtego sera. Sama w sobie, pokrojona w ulubionej grubości plastry, może stanowić smakowitą przekąskę.

Karkówka dojrzewająca

Wyśmienita wędlina dojrzewająca przygotowywana z długo peklowanej karkówki wieprzowej, nacieranej czosnkiem i marynowanej z wykwintną mieszanką przypraw z dodatkiem pieprzu naturalnego, jałowca, i rozmarynu, która jest następnie suszona i wędzona. Karkówka z niewielką, smakowitą warstwą tłuszczyku, który sprawia, że wędlina nie jest sucha i doskonale smakuje.

Karkówka jest doskonała do piwa, sprawdzi się również jako przekąska serwowana na imprezie lub wyśmienity dodatek do domowych kanapek. Jej ogromną zaletą jest to, że po wyjęciu z opakowania nie musi być przechowywana w chłodzie.

Ogonówka dojrzewająca

Pyszna wędlina dojrzewająca, starannie przygotowywana z wieprzowej ogonówki, marynowanej w mieszance przypraw, suszonej
i wędzonej. Ogonówka o niepowtarzalnym smaku i aromacie, z wyczuwalnymi nutami: czosnku, jałowca, rozmarynu i naturalnego pieprzu.

Wędlina smakuje doskonale na kanapkach z ciemnego pieczywa posmarowanego ulubionej grubości warstwą masła. Ogonówka nie wymaga przechowywania w lodówce.

Polędwica dojrzewająca

Delikatna polędwica wieprzowa przygotowywana ze starannie wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego, długo peklowanego z dodatkiem czosnku, pieprzu, rozmarynu i jałowca. Następnie poddawana procesom suszenia i wędzenia.

Wędlina doskonała na kanapkę z dodatkiem świeżych warzyw oraz żółtego lub pleśniowego sera. Świetnie sprawdzi się także pokrojona w grubsze plastry jako samodzielna przekąska.

Polędwiczka surowa wędzona

To polędwiczka dojrzewająca, marynowana w specjalnie wyselekcjonowanej mieszance przypraw naturalnych. Swój wyjątkowy aromat zawdzięcza długiemu wędzeniu. Jest delikatna w smaku, dzięki czemu z pewnością zadowoli podniebienie najwybredniejszego konesera wędlin.

Ten prawdziwy rarytas doskonale sprawdzi się zarówno jako samodzielny przysmak, jak i jako składnik pożywnych kanapek.