Zadzwoń do nas: 52 302 44 25

Wyroby podrobowe

Poznaj nasze produkty | Spróbuj doskonałych wyrobów podrobowych

Kaszanka biała

Smakowita kaszanka przygotowywana z gotowanej wieprzowiny, średnio rozdrobnionych skórek wieprzowych i kaszy jęczmiennej. Starannie doprawiana podsmażoną cebulką, pieprzem i majerankiem wg staropolskich receptur. Kaszanka w naturalnej osłonce z wieprzowego jelita.

Kaszanka smakuje znakomicie podgrzana w gorącej wodzie, pieczona lub smażona na patelni. Najczęściej podaje się ją w towarzystwie ciemnego lub jasnego pieczywa suto posmarowanego masłem.

Kaszanka cienka

Doskonała cienka kaszanka przygotowywana z gotowanej wieprzowiny, średnio rozdrobnionych skórek wieprzowych, kaszy jęczmiennej i krwi wieprzowej. Kaszanka przyprawiana smażoną cebulką i pieprzem, w naturalnej osłonce z wieprzowego jelita.

Smaczna kaszanka doskonała do podania na zimno lub na ciepło po ugotowaniu, upieczeniu lub usmażeniu z dodatkiem cebuli. Kaszanka najlepiej komponuje się z jasnym pieczywem, nie gryzie się jednak z ciemnym.

Kaszanka gruba

Doskonała kaszanka przygotowywana jest z gotowanego mięsa wieprzowego, średnio rozdrobnionych skórek wieprzowych, kaszy jęczmiennej, krwi wieprzowej i podsmażonej cebulki. Przyprawiana pieprzem, w sztucznej osłonce.

Kaszanka idealna do pokrojenia w kawałki i podania w formie zimnej przekąski. Świetnie smakuje także przyrządzona na ciepło, z wody, pieczona lub smażona z cebulką.

Salceson czarny

Pyszny salceson czarny przygotowywany jest z peklowanej wieprzowiny, skórek i krwi wieprzowej. Doprawiany specjalnie dobraną mieszanką przypraw, o wyczuwalnej korzennej nucie. Salceson w sztucznej osłonce.

Salceson doskonale nadaje się do obkładania kanapek, zarówno z ciemnego, jak i z jasnego pieczywa.

Salceson biały

Smakowity biały salceson przygotowywany jest z gotowanego, peklowanego mięsa wieprzowego i skórek wieprzowych. Przyprawiany specjalnie dobraną mieszanka przypraw, w tym: pieprzem, czosnkiem i kminkiem. Salceson w sztucznej osłonce.

Doskonały salceson do krojenia w ulubionej grubości plastry i obkładania kanapek. Idealnie komponuje się zarówno z jasnym, jak i ciemnym pieczywem.

Salceson ozorowy

Doskonały ciemny salceson przyrządzany z peklowanej wieprzowiny, krwi i skórek z dodatkiem ozorów wieprzowych. Odpowiednio wyselekcjonowana mieszanka naturalnych przypraw podkreśla jego szlachetne walory smakowe. Salceson w naturalnej osłonce z jelita wieprzowego.

Smak i aromat salcesonu ozorowego przypadnie do gustu smakoszom wędlin. Świetnie nadaje się do kanapek jako ich główny dodatek ze względu na swój wyrazisty smak.

Pasztet firmowy

Smakowity pasztet firmowy przygotowywany jest z gotowanej wieprzowiny, homogenizowanej i wieprzowej wątróbki. Przyprawiany wg staropolskich receptur specjalnie dobraną mieszanką przypraw, która zawiera m.in. pieprz i cebulę. Pasztet w sztucznej osłonce.

Doskonały pasztet do krojenia w ulubionej grubości plastry i obkładania kanapek. Sam smakuje znakomicie, zyskuje jeszcze więcej w towarzystwie świeżej sałaty i pomidora.

Wątrobianka

Klasyczna wątrobianka przyrządzana jest z gotowanej wieprzowiny i homogenizowanej wątroby wieprzowej. Przyprawiana naturalną mieszanką przypraw, w naturalnej osłonce z wołowego jelita.

Smaczna wątrobianka doskonała do rozsmarowywania w ulubionej grubości zarówno na jasnym, jak i na ciemnym pieczywie. Sama w sobie smakuje doskonale, zyskuje jeszcze więcej w towarzystwie kiszonego ogórka.

Pasztet pomidorowy

Smaczny pasztet pomidorowy przyrządzany jest z gotowanego, homogenizowanego mięsa wieprzowego, wątróbki wieprzowej oraz pomidorów. Przyprawiony doskonale dobranym bukietem naturalnych przypraw o dominującej nucie bazylii.

Pasztet doskonale smakuje jako dodatek do ciemnego lub jasnego pieczywa. Zyska jeszcze więcej w towarzystwie plasterka świeżego pomidora.

Pasztet wiejski

Wyśmienity pasztet przygotowywany z gotowanej wieprzowiny, homogenizowanej wieprzowej wątróbki. Swój smak zawdzięcza mieszance przypraw dobranych według klasycznej receptury, w której skład wchodzi m.in. cebula i pieprz. Pasztet w sztucznej osłonce. Smak i aromat pasztetu przywodzi na myśl kuchnię dawnej polskiej wsi, stąd też wzięła się jego nazwa.

Świetnie sprawdzi się do kanapek, nawet bez żadnych dodatków, ale również doskonale będzie się komponować z kiszonym ogórkiem.

Pasztetowa

Wyborna pasztetowa przygotowywana z homogenizowanej wieprzowiny i wątróbki wieprzowej. Swoje szczególne walory smakowe i doskonały aromat zawdzięcza starannie dobranej mieszance warzyw i aromatycznych przypraw: cebuli, gałki muszkatołowej oraz majeranku. Pasztetowa w sztucznej osłonce imitującej naturalną.

Doskonale smakuje podana z jasnym pieczywem i masłem, rozsmarowana na bułce lub chlebie albo serwowana w ulubionej grubości plasterkach.

Smarowidło chłopskie

Aromatyczny pasztet w pęcherzu wieprzowym. Przygotowywany jest z gotowanej wieprzowiny homogenizowanej i wieprzowej wątróbki. Przyprawiany według staropolskich receptur specjalnie dobraną mieszanką przypraw. Pasztet swój niepowtarzalny smak zawdzięcza dużej zawartości wątroby wieprzowej stanowiącej źródło żelaza dla naszego organizmu.

Świetnie smakuje na kanapce z dodatkiem ogórka kiszonego. Smarowidło chłopskie polecamy smakoszom ceniącym staropolskie wyroby.