Poznaj nasze produkty | Spróbuj doskonałych wędlin na gorąco

Wędliny na gorąco

Prosto z naszej wędzarni, dostarczane w pojemnikach termicznych.

Kiełbasa Sołtysa

Klasyczna kiełbasa przygotowywana jest z peklowanej, średnio rozdrobnionej wieprzowiny z dodatkiem przypraw. Kiełbasa w naturalnej osłonce z wieprzowego jelita.

Jest idealną przekąską, zgrzana lub pieczona urozmaica śniadania i kolacje. Doskonale smakuje również upieczona na grillu.

Toruńska z tradycyjnej wędzarni

Wyśmienita kiełbasa w laskach będąca połączeniem wysokogatunkowego mięsa wieprzowego i starannie dobranej mieszanki naturalnych przypraw, dzięki której charakteryzuje się pysznym smakiem.

Doskonale nadaje się na co dzień do kanapek z serem oraz dodatkiem pomidora i kiszonego ogórka lub jako szybkie do przygotowania, ale pożywne danie obiadowe – kiełbasa tuchowska wybornie smakuje usmażona lub upieczona z ziemniakami i cebulką.

Polędwica pieczona

Smakowita polędwica pieczona przygotowywana jest z wyselekcjonowanych elementów peklowanego schabu wieprzowego. Wędlina przyprawiana naturalną mieszanką przypraw, z wyczuwalnym aromatem dymu wędzarniczego. Polędwica krucha i soczysta.

Doskonała polędwica do krojenia w ulubionej grubości plastry i obkładania kanapek. Sama w sobie smakuje wyśmienicie, zyskuje jeszcze więcej w towarzystwie świeżych warzyw.

Ligawka pieczona

Ligawka – to jest bardzo chudy mięsień szynki wieprzowej umiejscowiony po między dolną, a górną zrazową. Delikatnie przyprawiana mieszanką specjalnie dobranych, naturalnych przypraw. Element ten jest poddany procesom peklowania, suszenia, wędzenia, parzenia z przestrzeganiem standardów.

Boczek pieczony z kością

Boczek przygotowywany jest z wysokogatunkowej wieprzowiny bez skóry z kością. Przyprawiany starannie dobraną mieszanką naturalnych przypraw, która widoczna jest na jego przekroju. Pieczony w piecu konwekcyjnym.

Golonka pieczona bez skóry

Golonka bez skóry i kości w siatce to wyśmienite i kruche mięso. Pieczona w piecu konwekcyjnym. Rewelacyjnie smakuje podana zarówno na ciepło jak i na zimno.

Golonka pieczona ze skórą

Golonka ze skórą bez kości w to wyśmienite i kruche mięso. Posiada warstwę skóry i tłuszczu. Pieczona w piecu konwekcyjnym. Rewelacyjnie smakuje podana zarówno na ciepło jak i na zimno.

Karkówka królewska

Wyborna karkówka przygotowywana z peklowanej wieprzowej karkówki, poddanej procesom wędzenia i pieczenia w piecu konwekcyjnym. Obsypana smakowitą mieszanką starannie dobranych przypraw.

Doskonała wędlina, która świetnie smakuje zarówno z białym, jak i ciemnym pieczywem. Zyskuje jeszcze więcej z dodatkiem masła i świeżych warzyw: ogórka, pomidora i papryki.

Karkówka pieczona mini

Klasyczna wędlina przygotowywana z peklowanej wieprzowej karkówki, poddanej procesom wędzenia i pieczenia w piecu konwekcyjnym. Obsypana smakowitą mieszanką starannie dobranych przypraw.

Doskonała wędlina, która świetnie smakuje zarówno z białym, jak i ciemnym pieczywem. Zyskuje jeszcze więcej z dodatkiem masła i świeżych warzyw: ogórka, pomidora i papryki.

Pieczeń z łopatki

Niepowtarzalna łopatka przygotowywana z najwyższej jakości mięsa wieprzowego, bardzo krucha, a zarazem soczysta i aromatyczna. Za sprawą idealnie wyselekcjonowanych przypraw ma wyjątkowy smak. Jest poddana procesowi pieczenia w piecu konwekcyjnym.

Jej walory smakowe i aromat przywodzą na myśl wędliny z dawnych czasów.

Nasza szynka

Szlachetna, biała wędlina przygotowywana z wyselekcjonowanych elementów, peklowanej szynki wieprzowej. Szynka przyprawiana naturalną mieszanką przypraw, parzona, nie wędzona.

Idealna biała szynka do kanapek z jasnego i ciemnego pieczywa. Sama w sobie smakuje doskonale, zyskuje jeszcze więcej w towarzystwie świeżej sałaty, pomidora i ogórka.

Schab pieczony na maśle

Schab przygotowywany jest ze starannie wyselekcjonowanych elementów peklowanego schabu bez kości. Delikatnie przyprawiany mieszanką specjalnie dobranych, naturalnych przypraw. Dzięki użyciu masła zyskuje niepowtarzalny aromat.

Soczysty schab pieczony, doskonały do krojenia w ulubionej grubości plastry i obkładania kanapek.

Klops pieczony

Niesamowicie wyglądający i przepyszny klops wieprzowy – pieczony. Przygotowany ze składników o najlepszej jakości. Doskonały w swej prostocie i smaku.

Szynka pieczona na maśle

Szynka przygotowywana jest ze starannie wyselekcjonowanych elementów peklowanych bez kości. Delikatnie przyprawiano mieszanką specjalnie dobranych, naturalnych przypraw. Dzięki użyciu masła zyskuje niepowtarzalny aromat.

Soczysty szynka pieczona, doskonała do krojenia w ulubionej grubości plastry i obkładania kanapek.

Ślimak z pieca

Kiełbasa wieprzowa w cienkim, naturalnym jelicie zakręcona w zgrabne ślimaczki. Przypadnie do gustu każdemu smakoszowi.

Wątroba pieczona

Wątroba wieprzowa pieczona w piecu konwekcyjnym z cebulką i majerankiem w specjalnej mieszance przypraw.

Szynka zbójnicka

Soczysta, niepowtarzalna w smaku szynka w siatce o pięknym kolorze i wspaniałym, charakterystycznym smaku wędzonki. Jej smak i aromat zachwyci smakoszy staropolskich wędlin.

Szynkę zbójnicką polecamy głównie do kanapek z białego i ciemnego pieczywa, ale również świetnie sprawdzi się w formie zimnego bufetu.

Szynka złota

Doskonała szynka przygotowywana jest z peklowanej szynki wieprzowej. Szynka wędzona i parzona w ściśle określonym czasie i temperaturze. Szynka o jasnobrązowej barwie w odcieniu bursztynowym.

Wyborna szynka doskonale nadaje się do przyrządzania kanapek. Sama w sobie jest pyszna, zyskuje jeszcze więcej w towarzystwie świeżych warzyw. Jej wyśmienity smak docenią wszyscy smakosze.

Ogonówka pieczona trójkąt

Ogonówka wieprzowa wykonana jest z szynki wieprzowej z niewielka ilością tłuszczu dla wzbogacenia smaku. Przygotowywana jest z mięsa peklowanego, wędzonego i pieczonego w starannie dobranej temperaturze. Wędlina obtoczona w mieszance naturalnych, smakowitych przypraw.

Wędlina doskonała do krojenia w ulubionej grubości plastry i obkładania kanapek. Świetnie komponuje się z żółtym serem i świeżym pomidorem.

Cygańska pieczona

Wyjątkowy rarytas, który jest sprzedawany na gorąco. Równie wyśmienicie smakuje na zimno, a jeszcze więcej zyskuje z dodatkiem odpowiednio dobranych sosów. Ta szlachetna, pieczono-wędzona kiełbasa przygotowywana jest z peklowanej, średnio rozdrobnionej wieprzowiny.

Przyprawiana jest specjalnie dobraną mieszanką naturalnych przypraw, w tym: pieprzem, czosnkiem i majerankiem, czemu zawdzięcza swój wyjątkowy smak.

Krucha gorąca

Jest to kiełbasa, która swoje wyjątkowe walory smakowe zawdzięcza przede wszystkim aromatycznej, właściwie wyselekcjonowanej mieszance przypraw. Jej niesamowita kruchość i konsystencja kojarzy się z wiejskimi wędlinami. Kiełbasę kruchą wyróżnia wysoka zawartość mięsa i odpowiedni czas wędzenia. Proponujemy Państwu wędlinę o niepowtarzalnym smaku i aromacie, która zachwyci nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Kiełbasa krucha sprawdzi się jako główny składnik każdego posiłku, ale także jako pożywna przekąska między posiłkami.

Szynka pieczona

To wyjątkowo soczysta, okrągła szynka wieprzowa, okraszona delikatnym, szlachetnym tłuszczykiem. Do jej produkcji użyto specjalnie wyselekcjonowanego, wysokogatunkowego mięsa z szynki wieprzowej. Wspaniale komponuje się z różnego rodzaju kanapkami, zarówno jako samodzielny obkład, jak i w towarzystwie smakowitych dodatków lub warzyw. Jej wyjątkowy smak i aromat z pewnością skusi każdego domownika.

Ogonówka pieczona

Ogonówka wieprzowa przygotowywana jest z gotowanej, peklowanej i wędzonej szynki wieprzowej, która następnie jest pieczona w starannie dobranej temperaturze. Wędlina obtoczona w mieszance naturalnych, smakowitych przypraw.

Wędlina doskonała do krojenia w ulubionej grubości plastry i obkładania kanapek. Świetnie komponuje się z żółtym serem i świeżym pomidorem.

Karkówka pieczona

Klasyczna wędlina przygotowywana z peklowanej wieprzowej karkówki, poddanej procesom wędzenia i pieczenia. Obsypana smakowitą mieszanką starannie dobranych przypraw.

Doskonała wędlina, która świetnie smakuje zarówno z białym, jak i ciemnym pieczywem. Zyskuje jeszcze więcej z dodatkiem masła i świeżych warzyw: ogórka, pomidora i papryki.

Chłopska delikatesowa

To nadzwyczaj smakowite kiełbaski sporządzone wyłącznie ze średnio rozdrobnionej, peklowanej wieprzowiny. Swój oryginalny smak zawdzięczają starannie dobranej recepturze oraz unikalnej kompozycji przypraw, pieprzu i czosnku. Ich charakterystyczna, ciemnokoniakowa barwa powstała dzięki specjalnie dobranym i precyzyjnie przeprowadzonym procesom wędzenia i pieczenia. Ta wyśmienita przekąska idealnie smakuje zarówno na zimno, jak i na gorąco.

Kiełbasa polska

Szlachetna, kiełbasa polska przygotowywana z peklowanej, średnio rozdrobnionej wieprzowiny. Przyprawiana specjalnie dobraną mieszanką naturalnych przypraw, w tym: pieprzem, czosnkiem i majerankiem. Kiełbasa surowa, wędzona na zimno dymem wędzarniczym, w naturalnej osłonce z wieprzowego jelita.

Doskonała kiełbasa, która wspaniale smakuje podgrzana w gorącej wodzie, smażona lub pieczona. Sama w sobie smakuje wyśmienicie, zyskuje jeszcze więcej z dodatkiem sosów.

Kiełbasa bydgoska

Szlachetna kiełbasa przygotowywana ze średnio rozdrobnionej, peklowanej wieprzowiny z dodatkiem tłuszczu. Kiełbasa przyprawiana mieszanką doskonałych, naturalnych przypraw, w tym, m.in. pieprzu, czosnku i gałki muszkatołowej. Kiełbasa surowa, wędzona na zimno dymem wędzarniczym, w naturalnej osłonce
z wieprzowego jelita.

Smakowita kiełbasa, która doskonale sprawdzi się zarówno jako przekąska oraz jako dodatek do kanapek i sałatek. Wyśmienicie smakuje sama w sobie, świetnie komponuje się z ciemnym i jasnym pieczywem, zyskuje jeszcze więcej w towarzystwie świeżych warzyw.

Kiełbasa biała parzona

Pyszna, polska, biała kiełbasa, przyrządzana z wieprzowiny z dodatkiem tłuszczu. Soczysta, przyprawiana mieszanką wykwintnych, naturalnych przypraw, wśród których przeważają majeranek, pieprz czarny i czosnek. Kiełbasa surowa, parzona, niewędzona, w naturalnej osłonce z wieprzowego jelita.

Świąteczna, polska kiełbasa. W wielu domach podawana także na co dzień z dodatkiem chrzanu. Smakuje wyśmienicie po ugotowaniu, usmażeniu lub upieczeniu.

Boczek parzony

Smaczny boczek parzony przyrządzany jest z wysokiej jakości boczku wieprzowego bez kości i skóry. Swój doskonały smak zawdzięcza odpowiednio dopasowanej długości i temperaturze procesów wędzenia i parzenia.

Doskonały boczek o charakterystycznym smaku aromatycznej wędzonki. Po pokrojeniu w ulubionej grubości plastry będzie idealną przekąską, dodatkiem do kanapek, jajecznicy czy potraw z makaronu.

Kaszanka biała

Smakowita kaszanka przygotowywana z gotowanej wieprzowiny, średnio rozdrobnionych skórek wieprzowych i kaszy jęczmiennej. Starannie doprawiana podsmażoną cebulką, pieprzem i majerankiem wg staropolskich receptur. Kaszanka w naturalnej osłonce z wieprzowego jelita.

Kaszanka smakuje znakomicie podgrzana w gorącej wodzie, pieczona lub smażona na patelni. Najczęściej podaje się ją w towarzystwie ciemnego lub jasnego pieczywa suto posmarowanego masłem.

Kaszanka cienka

Doskonała cienka kaszanka przygotowywana z gotowanej wieprzowiny, średnio rozdrobnionych skórek wieprzowych, kaszy jęczmiennej i krwi wieprzowej. Kaszanka przyprawiana smażoną cebulką i pieprzem, w naturalnej osłonce z wieprzowego jelita.

Smaczna kaszanka doskonała do podania na zimno lub na ciepło po ugotowaniu, upieczeniu lub usmażeniu z dodatkiem cebuli. Kaszanka najlepiej komponuje się z jasnym pieczywem, nie gryzie się jednak z ciemnym.

Serdelki

Delikatne serdelki przygotowywane z peklowanej, homogenizowanej wieprzowiny. W ich smaku można wyraźnie wyczuć nuty takich przypraw, jak: cebula i gałka muszkatołowa. Serdelki wędzone, w naturalnej osłonce z wieprzowego jelita.

Smaczne serdelki idealnie nadające się do podania zarówno na ciepło, jak i na zimno. Doskonale smakują same w sobie, jako przekąska. Jeszcze więcej zyskują z sosami.