Poznaj nasze produkty | Spróbuj doskonałych szynek i wędzonek

Szynki i wędzonki

Polędwica wędzona

Smakowita polędwica wędzona przygotowywana jest z wyselekcjonowanych elementów peklowanego schabu wieprzowego. Wędlina przyprawiana naturalną mieszanką przypraw, o wiśniowej barwie z wyczuwalnym aromatem dymu wędzarniczego. Polędwica wędzona, krucha i soczysta.

Doskonała polędwica do krojenia w ulubionej grubości plastry i obkładania kanapek. Sama w sobie smakuje wyśmienicie, zyskuje jeszcze więcej w towarzystwie świeżych warzyw.

Polędwica sopocka

Polędwica sopocka przygotowywana jest ze starannie wyselekcjonowanych elementów peklowanego schabu bez kości. Delikatnie przyprawiana mieszanką specjalnie dobranych, naturalnych przypraw. Polędwica wędzona i parzona.

Klasyczna polędwica sopocka. Doskonała do krojenia w ulubionej grubości plastry i obkładania kanapek. Sama w sobie smakuje wyśmienicie, zyskuje jeszcze więcej w towarzystwie świeżego pomidora, sałaty i ogórka.

Szynka chlebowa

Doskonała szynka chlebowa przygotowywana jest z peklowanej szynki wieprzowej. Szynka wędzona i parzona w ściśle określonym czasie i temperaturze. Formowana w bloki w kształcie przypominającym chleb. Szynka o jasnobrązowej barwie w odcieniu bursztynowym.

Znakomita szynka chlebowa doskonale nadaje się do przyrządzania kanapek. Sama w sobie jest pyszna, zyskuje jeszcze więcej w towarzystwie świeżych warzyw. Jej wyśmienity smak docenią wszyscy smakosze.

Szynka parzona

Pyszna szynka parzona przygotowywana jest z peklowanej szynki wieprzowej w siatce wędliniarskiej. Szynka jest parzona i wędzona w ściśle określonym czasie i temperaturze.

Doskonała szynka do obkładania kanapek, która sama w sobie smakuje wyśmienicie, jednak zyskuje jeszcze więcej w towarzystwie żółtego sera i świeżych warzyw.

Ogonówka parzona

Ogonówka parzona przygotowywana jest ze starannie wyselekcjonowanych elementów szynki wieprzowej – myszki. Ogonówka peklowana, poddawana ściśle określonym procesom wędzenia i parzenia, dzięki którym staje się krucha i soczysta.

Doskonała ogonówka, która pokrojona w ulubionej grubości plastry świetnie sprawdza się jako przekąska lub obkład do kanapek. Ogonówka świetnie smakuje zarówno z jasnym, jak i ciemnym pieczywem. Zyskuje jeszcze więcej w towarzystwie świeżych warzyw.

Boczek wędzony

Pyszny, aromatyczny, wędzony boczek przygotowywany jest z surowego, peklowanego boczku bez kości. Boczek zyskuje swój niepowtarzalny smak podczas wędzenia w odpowiednim czasie i temperaturze.

Doskonały boczek o charakterystycznym smaku wędzonki. Świetnie smakuje sam w sobie lub jako dodatek do kanapek, jajecznicy czy innych potraw.

Boczek blok

Boczek przygotowywany jest z wysokogatunkowej wieprzowiny bez skóry. Przyprawiany starannie dobraną mieszanką naturalnych przypraw, która widoczna jest na jego przekroju. Boczek wędzony i parzony.

Doskonały boczek świetnie pasuje do kanapek z białego pieczywa, jednak nie gryzie się również z ciemnym. Doskonale smakuje smażony lub pieczony, jako dodatek do jajecznicy lub innych potraw.

Boczek parzony

Smaczny boczek parzony przyrządzany jest z wysokiej jakości boczku wieprzowego bez kości i skóry. Swój doskonały smak zawdzięcza odpowiednio dopasowanej długości i temperaturze procesów wędzenia i parzenia.

Doskonały boczek o charakterystycznym smaku aromatycznej wędzonki. Po pokrojeniu w ulubionej grubości plastry będzie idealną przekąską, dodatkiem do kanapek, jajecznicy czy potraw z makaronu.

Ogonówka pieczona

Ogonówka wieprzowa przygotowywana jest z gotowanej, peklowanej i wędzonej szynki wieprzowej, która następnie jest pieczona w starannie dobranej temperaturze. Wędlina obtoczona w mieszance naturalnych, smakowitych przypraw.

Wędlina doskonała do krojenia w ulubionej grubości plastry i obkładania kanapek. Świetnie komponuje się z żółtym serem i świeżym pomidorem.

Karkówka pieczona

Klasyczna wędlina przygotowywana z peklowanej wieprzowej karkówki, poddanej procesom wędzenia i pieczenia. Obsypana smakowitą mieszanką starannie dobranych przypraw.

Doskonała wędlina, która świetnie smakuje zarówno z białym, jak i ciemnym pieczywem. Zyskuje jeszcze więcej z dodatkiem masła i świeżych warzyw: ogórka, pomidora i papryki.

Karkówka dojrzewająca

Wyborna karkówka wieprzowa, nacierana czosnkiem i długo peklowana w starannie wyselekcjonowanej mieszance ziół i przypraw: naturalnego pieprzu, jałowca, rozmarynu, dzięki czemu zyskuje swój charakterystyczny, niepowtarzalny smak i aromat. Karkówka dojrzewająca poddawana procesom suszenia i wędzenia. Z cienką warstwą tłuszczyku, wzbogacającą wyrób o dodatkowe walory smakowe i sprawiającą, że wyrób nie jest suchy.

Karkówka pokrojona w cienkie plasterki jest doskonała do kanapek. Pokrojona grubo stanowi świetny dodatek do piwa. Sprawdzi się także jako smakowita przekąska na spotkania ze znajomymi. Jej ogromną zaletą jest to, że po otwarciu opakowania karkówka nie musi być przechowywana w lodówce.

Ogonówka dojrzewająca

Wykwintna wieprzowa ogonówka dojrzewająca, nacierana czosnkiem, a następnie długo peklowana w marynacie z naturalnym pieprzem, rozmarynem oraz jałowcem, następnie suszona i wędzona. Wędlina o niepowtarzalnym, ekskluzywnym smaku i aromacie.

Wędlina doskonale smakuje z ciemnym pieczywem z dodatkiem masła. Z uwagi na to, że jest to wędlina dojrzewająca, po wyjęciu z opakowania nie musi być przechowywana w lodówce.

Polędwica dojrzewająca

Doskonała dojrzewająca polędwica wieprzowa długo peklowana w starannie dobranej mieszance wykwintnych przypraw z naturalnym pieprzem, jałowcem i rozmarynem, później wędzona i suszona. Wędlina nacierana czosnkiem.

Cienko pokrojona doskonale sprawdzi się jako dodatek do smakowitych kanapek lub jako wyjątkowa przekąska. Dzięki temu, że jest poddawana procesom wędzenia i suszenia, po otwarciu opakowania polędwica nie musi być przechowywana w lodówce. Mimo braku tłuszczyku zachowuje wyśmienite walory smakowe, dzięki czemu jest pyszna i zdrowa.

Szynka z poddasza

Soczysta, niepowtarzalna w smaku szynka o pięknym kolorze i wspaniałym, charakterystycznym smaku wędzonki. Jej smak i aromat zachwyci smakoszy staropolskich wędlin.

Szynkę z poddasza polecamy głównie do kanapek z białego i ciemnego pieczywa, ale również świetnie sprawdzi się w formie zimnego bufetu.

Żeberka wędzone

Peklowane żeberka wieprzowe. Wędzone według ściśle określonych receptur, dzięki czemu nabierają niepowtarzalnego smaku i aromatu.

Żeberka wędzone po upieczeniu stają się znakomitą potrawą, idealną na rodzinny obiad czy spotkanie z przyjaciółmi. To także doskonały dodatek bigosu lub zup. Nadają potrawom pysznego wędzonego smaku i aromatu.

Kości wędzone

Kości wieprzowe są peklowane a następnie wędzone w odpowiednim czasie i temperaturze. Dzięki temu zyskują smak i zapach aromatycznej wędzonki.

Wędzone kości wieprzowe doskonale sprawdzą się jako dodatek do bigosu czy aromatycznej zupy. Dodane do potrawy sprawią, że nabierze ona doskonałego, charakterystycznego, wędzonego posmaku.

Szynka surowa w siatce

Surowa szynka przygotowywana jest z peklowanej szynki wieprzowej w siatce wędliniarskiej.

Surowa szynka przeznaczona jest do dalszej obróbki w domu. Można ją ugotować z ulubionymi przyprawami, usmażyć lub upiec w piekarniku.